Štai ir vėl mūsų receptai „Kanapės visur ir ant visko“.
Turinys
Idėja sekmadienio pietums ar vakarienei su kanapių sėklomis- tiesiog mėgautis, derantis skonis.
Jums reikės:
- 400 g cukinijos (mažų)
- 3 kiaušinių
- 1 mažučio svogūno
- 3 šaukštų su kaupu kvietinių miltų
- 150 ml balto jogurto, arba liesos grietinės
- 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- 2 skardinių tuno alyvuogių aliejuje (160 g)
- 3 šauktų alyvuogių aliejaus
- Naturalline kanapių sėklų (susmulkintų pabarstymui vyniotinio įdarui)
- 50 ml vandens
- 120 ml „Original Philadelphia“ sūrio
- pipirų ir druskos žiupsnelio
Veiksmų eiga
Pirmiausiai nulupkite svogūną. Nupjaukite cukinijos galus ir kartu su svogūnu sutarkuokite burokine tarka ar virtuviniu kombainu juostelėmis. Gautą masę sudėkite į įkaitintą keptuvę. Įpilkite apie 50 ml vandens ir 3 šaukštus alyvuogių aliejaus. Kepinkite tol, kol iš cukinijų dings skystis. Kepant kas kart pamaišykite.
Toliau…
Pasiruoškite du dubenis. Atskirkite į skirtingus indus 3 kiaušinių baltymus nuo trynių. Į dubenį su kiaušinių tryniu įberkite 3 šaukštus su kaupu miltų, arbatinį šaukštelį kepimo miltelių, 100 ml natūralaus jogurto arba liesos grietinės ir viską su maišytuvu suplakite iki vientisos masės. Kai cukinijos ir svogūno masė bus iškepusi, sudėkite į jau paruoštą kiaušinio ir miltų masę. Įberkite žiupsnelį druskos ir pipirų. Viską gerai išmaišykite. Kitame dubenyje gerai išplakite, iki standžių putų, kiaušinio baltymą. Vėliau jį įmaišykite atsargiai į cukinijos masę. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temp., paruoštą masę supilkite ant paruoštos kepimo skardos su kepimo popieriumi. Masę gražiai paskirstykite, maždaug pusės cm pločio. Ir įdėkite į orkaitę kepti apytiksliai apie 12 min. (Gali kepti ir šiek tiek ilgiau), iki tol, kol pradės gražiai gelsvėti ar švelniai ruduoti.
Užsimerkite trumpam… ir pajuskite tą kvapą…
Ištraukite iš orkaitės. Leiskite šiek tiek atvėsti. „Philadelphia“ sūrį sumaišykite su 50 ml natūraliu jogurtu arba liesa grietine. Po kelių minučių galite ant iškepto sluoksnio užtepti ir tolygiai paskirstyti „Philadelphia“ sūrį ir jogurto mišinį. Paskui uždėti ir tolygiai paskirstyti tuno gabalėlius. Kai visa masė bus tolygiai paskirstyta, užbarstykite ant viršaus sumaltų „Natural Line“ kanapių sėklų, jos puikiai praturtins vitaminais ir mineralais šį patiekalą. Užbarsčius, metas susukti iš šios masės vyniotinį. Atsargiai užlenkite tešlos pradžią ir palengva susukite į ritinį, padedant kepimo popieriui. Susukus įdėkite į šaldytuvą mažiausiai 3 val. ar per naktį. Ištraukus iš šaldytuvo supjaustykite griežinėliais. Puikiai tinka valgyti vieną ar skanauti su balta lietuviška ar itališka balta duonele (ciabatta) čiabata ar (focaccia) fokačija. Užtenka šio patiekalo 3-4 asmenims. Jį taip pat labai mėgsta ir vaikai, net nesuprasdami, kas tame vyniotinyje slepiasi.
Nemėgstantiems tuno – Alternatyva tunui
Tiesa, norime paminėti, kad nemėgstantiems tuno, turime kitą alternatyvą – rūkytą lašišą. Vieną kartą šį vyniotinį bandėme susukti ir su ja. (Reikalingas toks pat kiekis kaip ir tuno, 160 g). Tiesa, vyniotinis su lašiša kiek stipresnio skonio, lašiša mūsų manymu šiek tiek užgniaužė „Philadelphia“ sūrio ir cukinijos skonį. Lašiša grojo pirmuoju smuiku, o štai šis variantas su tunu, mums labiau patiko. Švelnesnis ir subtilesnis skonis, bevalgant atsiskleidė visi skoniai ir poskoniai. Jums rinktis kurį variantą išbandyti. Bet kokiu atveju, jums linkime, skanaus. Neužmirškite savo mitybos praturtinti sveikais mūsų kanapių produktais: druska, sėklomis, aliejumi bei proteinu.