Galbūt pastaruoju metu girdėjote gandus apie kanapių sėklų ar kanapių aliejaus naudą maiste, tačiau vis tiek nežinote, ar verta tai išbandyti?
Štai pagrindinės priežastys, kodėl turėtumėte į savo racioną įtraukti Kanapių sėklas:
Turinys
1 . Kanapių sėklos turi puikią maistinę vertę: turtingos vitamino E, vitamino A, vitamino D; mineralai, tokie kaip fosforas, kalis, natris, magnis, siera, kalcis, geležis ir cinkas.
2 . Visaverčiai baltymai: baltymai laikomi pilnaverčiais, kai juose yra pakankamas visų 9 nepakeičiamų aminorūgščių kiekis ir santykis, kad būtų patenkinti organizmo poreikiai. Kanapių sėklų baltymuose yra visos 20 žinomų aminorūgščių, įskaitant 9 nepakeičiamas aminorūgštis (EAA), kurių mūsų kūnas negali gaminti. Tai taip pat apima 65% kamuolinio Edestino baltymo (dalyvauja gaminant antikūnus), kurie yra gyvybiškai svarbūs palaikant sveiką virškinimą ir imuninę sistemą. Kanapių baltymuose nėra tripsino inhibitorių, esančių sojos baltymuose, kurie gali sukelti rimtą skrandžio sutrikimą.
Todėl daugelis profesionalių sportininkų, kultūristų ir sunkumų kilnotojų renkasi kanapių baltymų miltelius išrūgoms (netinka tiems, kurie netoleruoja laktozės), soją (dažniausiai GMO) ir ryžių baltymus.
3 . Sveiki riebalai: žmogaus kūnas natūraliai negamina visų nepakeičiamųjų riebalų rūgščių (EFA), todėl jos turi būti gaunamos iš išorinių šaltinių maiste, kurį valgome. Kanapių aliejus buvo pavadintas „nepriekaištingai gamtoje subalansuotu aliejumi“ , nes jame yra puikiai subalansuotas Omega 6 (linolo / LA) ir Omega 3 (alfa-linoleno / LNR) nepakeičiamų riebiųjų rūgščių santykis 3:1, nustatytas būti optimaliu ilgalaikės sveikos žmogaus mitybos reikalavimu.
4. Gali valgyti negalintys toleruoti riešutų, glitimo, laktozės.
5 . Kanapių sėklų ir Kanapių sėklų aliejaus nauda metantiems svorį: daugelis sveikatingumo specialistų tvirtina, kad valgydami Kanapių sėklas ir pakeisdami alyvuogių/saulėgrąžų aliejų į kanapių sėklų aliejų, jie pasiekė puikų svorio mažėjimo efektą. Panašu, kad Kanapių sėklos ir Kanapių sėklų aliejus suaktyvina organizmo metabolizmą, padidina riebalų deginimo galimybes.
Klinikiniai Kanapių sėklų naudos žmonėms tyrimai buvo atlikti tik ribotai, nes teisinės problemos ir nesusipratimai supa Kanapių augalus. Tačiau daugelis būsimų duomenų patvirtina hipotezę, kad Kanapių sėklos gali turėti teigiamą poveikį:
– širdies ir kraujagyslių ligos: sumažėja MTL cholesterolio kiekis kraujyje, sumažėja kraujospūdis;
– imuninės ligos: mažina uždegimą ir artrito simptomus;
– sumažinti PMS ir menstruacijų spazmų simptomus;
– dermatologinis: sumažina ir gydo sausą odą ir plaukus.
Kanapių sėklos turi riešutų skonį ir aromatą, todėl patariame išbandyti Kanapių sėklas gaminant įvairius patiekalus, salotas, desertus, kokteilius.