Kanapių arbata ir užpilo ruošimas yra vienas iš seniausių, siekiančių net antikos laikus. Šiuo metu laikomas kaip vienas rečiausiai naudojamų augalų arbatos gėrimo tradicijoje, bet vis labiau populiarėjantis. Tikriausiai tai yra dėl to, kad pluoštinių kanapių žolelių arbata reikalauja šiek tiek ilgesnio paruošimo laiko, nei kad kitos labiau žinomos plikomos arbatos, kaip kad žalioji, juodoji ar vaisinė. Tačiau kanapių arbatos virimo procedūra yra žymiai sveikesnė ir naudingesnė mūsų sveikatai ir savijautai.
Tereikia šiek tiek daugiau kantrybės, ir jūs pasigaminsite sveiką ir atpalaiduojantį gėrimą. Kanapių arbata ypač tinka tiems, kurie kenčia nuo gerklės skausmo ar turi kvėpavimo problemų.
Kanapės, kaip jūs jau žinote, didelę naudą teikiantis augalas.
Turinys
Kanapių arbata daugiausia žinomas dėl raminamojo ir analgetinio poveikio (malšinančio skausmą), kurį suteikia kanabidiolis – veiklioji pluoštinių kanapių medžiaga. Net mažas (dažniausiai randama iki 5%) CBD kiekis esantis kanapių arbatoje puikiai suderina miegą ir padeda gerai virškinti, todėl ypač puikiai tinka prieš miegą.
Atlikdami šiuos paprastus veiksmus, galite išmokti paruošti žolelių arbatą ramiai nakčiai, tiesiog naudodami kanapių lapus ir žiedynus, bei keletą kitų ingredientų, kuriuos tikriausiai visuomet galite rasti savo virtuvėje.
Atidžiai atskirkite kanapių žiedynus nuo šakelių (jei jų yra).
Kanapių arbata. Susmulkintus žiedynus sudėkite į filtrą ar arbatos maišelį. Įsitikinkite, kad sudėtas arbatos mišinys neišbėgs į vandenį ir yra gerai užspaustas. Į puodą pripilkite šalto vandens ir panardinkite paruoštą filtrą ar arbatos maišelį su kanapėmis į paruoštą puodą. Dviems puodeliams jums reikės 1000 ml vandens bei 0,8 g (~1 g) kanapių arbatos. Kai tik vanduo pradės virti, uždenkite puodą dangčiu ir leiskite arbatai pavirti dar bent 15 minučių.
Naudingas patarimas.
Verdant visada įpilkite dar truputį papildomai vandens, kad kompensuotumėte išgaravusį kiekį. Pavirus kanapių arbatą apie 15 min, vėliau įpilkite apie 60ml pieno, geriausia pasterizuoto. Atsiminkite, kad veikliosios kanapių dalys tirpsta riebaluose, o ne vandenyje. Todėl riebalus būtina naudoti, tam, kad suaktyvinti kanabidiolį. Išmaišę pieną, palikite arbatą virti ant mažos liepsnos dar 10 minučių kaskart pamaišydami.
Nepridėję riebios sudedamosios dalies, jūs vis tiek galite gauti raminantį kanapių arbatos poveikį, tačiau atminkite, kad tokiu atveju atpalaiduojantis CBD poveikis bus daug švelnesnis.
Po dar 10 min. jūsų kanapių arbata bus paruošta, leiskite jai kelioms minutėms atvėsti. Arbatą pagal savo skonį galite pasaldinti medumi, agavos sirupu (galima ir cukrumi, bet tai nėra sveikasis variantas).
Norintiems dar labiau malonesnio skonio, stipresnio aromato.
Siūlome pasiskaninti citrinos žievele ir cinamono lazdele. Toks arbatos pateikimas bus dar labiau gaivesnis, atpalaiduojantis ir kvapnesnis. Prieskonių kvapnumas atsiskleis begeriant. Tiesa citrinos rūgštis gali sutraukti grietinėlę, todėl patariame naudoti pieną (tinka ir migdolų, ryžių, sojų. Kai kurie žmonės mėgsta į kanapių arbatą įsidėti sviesto arba kakavos sviesto, nes nori išgauti stipresnį CBD poveikį. Siūlome išbandyti ir tokį būdą.
Na o tiems, kurie yra imbierinės, žalios, vaisinės, ramunėlių, mėtų skonio ir t.t. arbatos mėgėjai, kanapių arbatą galite sumaišyti su jau turima viena iš mėgstamų arbatų. (Tiesa šiuo būdu CBD poveikis bus silpnesnis). Patariame kanapių arbatą maišyti su kitomis arbatomis, kurios neturi kofeino.
Taigi pasiskaninę savo pasirinktais produktais kanapių arbatą įsipilkite į savo mėgstamą puodelį, įsitaisykite patogiai ir mėgaukitės atpalaiduojančia akimirka. Linkime jums jaukių žiemos vakarų ir gero nakties poilsio, po kurio greičiausiai atsikelsite pilni energijos ir gerai nusiteikę.
P.s. kanapių arbatą galite paruošti paprastai pamirkę žoleles karštame vandenyje keletą minučių, bet toks būdas neatskleis visų arbatos turtų. Bet visuomet jums rinktis ?